15 Şubat 2013 Cuma

Köyden Mutluluk

Zeynep yollarda :))
Bir arkadaşın köy evine davetliydik bugün. Soba sefası yapmaya gittik işte basbaya. Ama kahvaltı da müthişti gerçekten. Mahir insanlara hep özenmişimdir zaten bu kadar uğraştıktan sonra içten  "çok da bir şey yapmadım" demesi insanların mahareti değildir de nedir?

Benim hiç köyüm olmadı ama köy hayatı az- çok görmüşlüğüm var. Hatta soba yakarken kolumu yakmışlığım bile :) Arabadan inince kokuyordu işte köy, yani ahırın az hafif hali :) Sonra sobayı yaktı bu işten anlayan arkadaşlar, her yanımız sıcacık oluverdi bir anda :)) Ve el elden hazırlanmış kahvaltı, kuzinede pişmiş patatesler, soba üstünde kızarmış ekmekler... Hamdolsun binlerce kere :)


Her zaman yaşamaktan zevk almayacağım bir gerçek ama arada bir değişiklik iyidir. Yeşillikler, taze meyve, sebze, süt... İnsanların kısmen daha sahici olduğu, insanlığın daha yürekten hissedildiği yerlerdir sanırım köyler... Yine de yaşamalık değil de gezmelik kalabilirler hayatımda :)


[unutmadan: Seviyorum sizi sevgili şubemin sevgi dolu insanları,iyi ki varsınız, hayat sizinle güzel :) ]











2 yorum:

  1. Benim de ne zamandır bir köye, dağa, bayıra gidesim var. Temiz havayı soluyasım, lezzeti doğallığından mütevellit yemekler yiyesim var...

    YanıtlaSil
  2. ayyy evet iyi oluyor arada bir..kesinlikle :)

    YanıtlaSil